Energetische therapie 


Energetische therapie werkt op Holistisch wijze en gaat uit van het principe dat het lichaam bestaat uit energie. Dat betekent ook dat niet alleen naar de klacht zelf wordt gekeken, maar juist naar de oorsprong van de klacht. Coaching en energetische therapie is mogelijk via Whatsapp en Skype. Ik ben HBO gediplomeerd Energetisch Therapeut. Hierbij leer ik jouw zelf bewust te worden van het effect van jouw gedachten en gevoelens op het lichaam. Door dit te leren voelen in het lichaam ontstaat er beweging en lossen jouw blokkades op. Ik meet en voel de energiestromen in het lichaam en kan deze in balans brengen. Deze therapie brengt vaak direct verlichting en geeft ook permanente veranderingen in gedrag en een betere gezondheid. 


Bij welke klachten kan een energetische therapie helpen?

Energetische therapie kan helpen in vele omstandigheden. Dit varieert van lokale pijnklachten van bijvoorbeeld het bewegingsapparaat, spijsverteringsproblemen en hoofdpijn, tot ondersteuning bij een chronische ziekte of het verwerken van trauma of verlies. Ook begeleiding bij ontwikkeling of veranderingstrajecten, die gepaard kunnen gaan met lichamelijke processen of innerlijke onrust zijn mogelijk. 
Hieronder geef ik aan waarop de therapie gericht is:

-Geestelijke en chronische lichamelijke klachten
-Bewust worden van jouw gedachten en emotie patronen
-Op de juiste manier leren voelen en verwerken in het lichaam (lichaamsbewust worden)
-Gezond leren omgaan met gedachten, emoties en je lichaam
-Je grenzen leren kennen en hier naar leven
-Zelfvertrouwen vergroten
-Leren vertrouwen op jezelf en handelen naar je intuïtie
-Je eigen koers leren varen

Dit resulteert in een betere geestelijke en lichamelijke gezondheid.


Wat doet een energetisch therapeut?

Een energetisch therapeut spoort de blokkade op. Bij iemand die altijd last heeft van hoofdpijn kan bijvoorbeeld een onverwerkte of weggestopte gebeurtenis de echte oorzaak zijn. De energetisch therapeut kan de onverwerkte gebeurtenis opsporen samen met de client. Dit kan door het voeren van diepgaande gesprekken, gevolgd door energetische therapie zelf (het doorgeven, afvoeren of toevoegen van energie) via de energetisch therapeut.

Het kan een intensief proces zijn om weggestopte, onverwerkte herinnering weer op te roepen. Men mag nooit vergeten dat een trauma, herinnering of gebeurtenis niet verwerkt kan worden zolang het nog ergens zit. Wegstoppen betekent namelijk niet dat het ook daadwerkelijk weg is. Verwerken kan alleen door het op te roepen en daarna kun je het loslaten. Het is echter de moeite waard om door het proces heen te gaan.


Welke methodes worden er gebruikt?

Een energetisch therapeut heeft geleerd om met verschillende methodieken te werken. Zo zijn er methodes die specifiek gericht zijn op loslaten, op rouwverwerking, op het observeren van je eigen leven en bijvoorbeeld het leren ontspannen.

De energetisch therapeut kan ook behulpzaam zijn bij wat eenvoudiger klachten. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat iemand een ernstig trauma hoeft te hebben, voor hij of zij bij een energetisch therapeut aanklopt. Ook als je lekker wilt ontspannen is de hulp van een energetisch therapeut heel fijn! 

Wanneer u voor de eerste keer komt krijgt u eerst een intake voor de behandeling. Behandelingstraject bestaat meestal uit 3 tot 6 sessies.

HBO gediplomeerd energetisch therapeut. 

U kunt hieronder uw afspraak boeken. Klik hieronder op Energetische therapie.
Art in beauty       Schoonheidsinstituut         
      
Bellen
Map